Goede doel

ALS Fonds Alain Verspecht

Een ziekte als een sluipmoordenaar. Zo omschrijven patiënten en artsen Amyotrofe Laterale Sclerose, kortweg ALS. Het is een degeneratieve ziekte die plots opduikt en leidt tot spierverzwakking en uiteindelijk verlamming. Meer dan de helft van de getroffenen overlijdt minder dan drie jaar na de diagnose. De wereldwijde Ice Bucket Challenge, waarbij mensen aandacht voor de ziekte vroegen door een ijsemmer over zichzelf uit te gieten, zorgde op slag voor een vertienvoudiging van de awareness rond de ziekte en bracht een tsunami aan onderzoeksprojecten teweeg. Extra middelen zijn echter nog zeer welkom, want er is nog altijd geen therapie of medicatie die tegen deze zeldzame ziekte kan opboksen. Het ALS Fonds Alain Verspecht blijft daarom onvermoeibaar aan fondsenwerving doen.

Om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS mee te stimuleren, vragen we je graag om een tandje bij te steken. Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen of een gift te doen. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.

Je kan een gift doen ten voordele van het ALS Fonds Alain Verspecht door te storten op de giftenrekening van de KU Leuven:

K.U. Leuven
IBAN: BE45 7340 1941 7789
BIC: KREDBEBB
met vermelding van volgende gestructureerde mededeling: +++400/0008/31512+++

Of rechtstreeks via volgende online donatielink: https://icts.kuleuven.be/apps/fondsen/4000041/nl/donate