The Great Breweries
In de geschiedenis van het familiebedrijf Duvel Moortgat staan kwaliteit, vakmanschap en pioniersgeest centraal. Deze waarden zijn ook vandaag onze hoogste prioriteit. We bieden onze consument topproducten aan zodat deze altijd en overal in optimale omstandigheden van zijn bierkeuze kan genieten. De focus ligt steeds op onze degelijkheid, vanaf de productieplanning, de zorgvuldige selectie van grondstoffen, het bijzondere brouwproces, de labocontrole, de botteling, de levering tot en met de bediening van de klant.
Sinds stichter Jan-Leonard Moortgat ze consequent toepaste, blijken de kenmerkende aspecten van het brouwersvak en respect voor kwaliteit al meer dan vier generaties een erfelijke eigenschap. Die leidt, in combinatie met zin voor innovatie, ondernemerschap, aandacht voor de specifieke kwaliteiten van elke werknemer en respect voor onze planeet tot een reeks succesvolle bieren. Duvel, als vlaggenschip -maar steeds nadrukkelijker ook La Chouffe, Vedett, Liefmans, De Koninck, Maredsous, en de bieren van de Amerikaanse Brewery Ommegang, Boulevard Brewing Company en Firestone Walker vormen daarvan het bewijs.
De zorg voor deze fijne collectie bieren is op zich een garantie dat de huidige en volgende generaties de traditie en passie voor het brouwen met gedreven passie verder uitbouwen.
Duvel Moortgat hoopt haar expansie verder te zetten door zich in de eerste plaats toe te leggen op de verdere internationalisering van haar succesbier Duvel. Daarnaast sluit onze brouwerijenfamilie een verdere diversificatie naar kwalitatieve en complementaire premium merken of intensievere inspanningen op belangrijke exportmarkten niet uit.
Brouwerij Bosteels werd opgericht in 1791, in hartje Buggenhout, en brouwt onafgebroken, op dezelfde plek sedert 224 jaar.
Momenteel staat de brouwerij onder de leiding van de 7e generatie. Brouwerij Bosteels is internationaal befaamd omwille van zijn 3 specialiteitsbieren, die elk een unieke persoonlijkheid bezitten:
- Pauwel Kwak: het historisch diep amberkleurige koetsiersbier , best te degusteren in zijn historisch Kwak glas.
- Tripel Karmeliet: het historisch “3 granen” bier gebrouwen volgens Karmelietentraditie met tarwe, haver en gerst.
- DeuS Brut des Flandres: Divine ” grain bubbles” : een prachtige symbiose tussen het brouwen van bier en het creëren van een sprankelende wijn.
Bij Brouwerij Bosteels , waar kwaliteit centraal staat , vinden innovatie en traditie mekaar.
Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach bekleedt met haar Belgische speciaalbieren van hoge- en gemengde gisting een unieke positie in het bierlandschap. Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk Palm (Palm, Dobbel Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm N.A) en is daarmee, in het segment van de amberbieren, ruim marktleider in de Benelux.
Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de brouwerij Rodenbach, bekend voor haar “Vlaamse Rood Bruine” bieren van gemengde gisting (Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Rodenbach Vintage, Rodenbach Caractère Rouge en Rodenbach Rosso) en haar unieke foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten.
De overname van Brouwerij De Gouden Boom te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de degustatiebieren met Brugge Tripel en de abdijbieren van Steenbrugge (Wit/Blanche – Dubbel Bruin – Blond – Abdijbock en Tripel). Vanuit de passie om verder te innoveren werd in 2014 Brouwerij De Hoorn ge-herinstalleerd en werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze meesters specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de productontwikkeling van de brouwerijen. Vanuit Brouwerij De Hoorn werden in 2014 de bieren Cornet en Arthur’s Legacy gelanceerd.