go-with-golazo-neg

6000 deelnemers lopen, wandelen en proeven zondag op zevende editie Great Breweries Marathon

Golazo
Golazo

Op zondag 5 mei mag de Great Breweries Marathon liefst 6000 lopers en wandelaars verwelkomen. Start en finish bevinden zich bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon staat er ook een 25K en een 17K op het programma van dit unieke belevingsevenement, waarbij de deelnemers aan de langste twee afstanden ook Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel kunnen bezoeken … en er de bieren degusteren.

Het parcours van de Great Breweries Marathon slingert van Brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk via landelijke wegen over Antwerps, Vlaams-Brabants en Oost-Vlaams grondgebied. Na 10 km kunnen de wandelaars verpozen bij Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel en er uiteraard ook een van de lekkere bieren proeven. De deelnemers aan de 25K nemen daarna de afslag richting Lippelo.

Wie voor de marathonafstand gekozen heeft, maakt eerst nog een lus langs Buggenhout, waar Brouwerij Bosteels gevestigd is. Ook daar mogen de wandelaars zich verheugen op een bierdegustatie. Via Opdorp bereiken ook de marathondeelnemers Lippelo en van daaruit wordt de cirkel tot Breendonk volgemaakt. Aan de finish bij Duvel Moortgat mogen de wandelaars én de lopers het glas heffen op hun prachtige sportieve prestatie. Alle deelnemers gaan ook met een bierpakket van de Great Breweries naar huis.

De lopers maken 60% uit van het deelnemersveld, de wandelaars 40%. Zowel bij de lopers als bij de wandelaars is de 25K de populairste afstand. 875 lopers en 450 wandelaars wagen zich aan de marathonafstand van 42,195 km. De Great Breweries Marathon is inmiddels ook over de landsgrenzen bekend, want 10% van het deelnemersveld komt uit Nederland.

BEREIKBAARHEID

De organisatie van de Great Breweries Marathon moedigt alle deelnemers aan om zondagochtend met de fiets of het openbaar vervoer naar de start in Breendonk te komen. Er worden ruime fietsenstallingen voorzien ter hoogte van de ingang van Brouwerij Duvel Moortgat en de startzone. Wie met de trein komt, kan in Mechelen overstappen op een gratis pendelbus.

Wie toch met de auto komt, moet er rekening mee houden dat het centrum van Breendonk niet bereikbaar is met de auto. Automobilisten dienen de aangebrachte signalisatie richting parkings te volgen en de aanwijzingen van de seingevers goed op te volgen. Zij zullen iedereen begeleiden naar de vrije parkeerplaatsen. Vanaf de parking bij Pfizer in Puurs brengt een shuttlebus de deelnemers naar de start in Breendonk.

Deel dit bericht