go-with-golazo-neg

Great Breweries Marathon heft zondag het glas op meer dan 5000 deelnemers

Golazo
Golazo

Meer dan 5000 lopers en wandelaars nemen op zondag 7 mei deel aan de zesde editie van de Great Breweries Marathon. Start en finish bevinden zich bij brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. Naast de marathon en de 25K staat er voor het eerst ook een 17K op het programma van dit unieke belevingsevenement, waarbij de deelnemers aan de langste afstanden ook Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel kunnen bezoeken … en er de bieren degusteren.

Het parcours van de Great Breweries Marathon slingert van Brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk via landelijke wegen over Antwerps, Vlaams-Brabants en Oost-Vlaams grondgebied. Na 10 km kunnen de wandelaars verpozen bij Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel en er uiteraard ook een van de lekkere bieren proeven. De deelnemers aan de 25K nemen daarna de afslag richting Lippelo.

Wie voor de marathonafstand gekozen heeft, maakt eerst nog een lus langs Buggenhout, waar Brouwerij Bosteels gevestigd is. Ook daar mogen de wandelaars zich verheugen op een bierdegustatie. Via Opdorp bereiken ook de marathondeelnemers Lippelo en van daaruit wordt de cirkel tot Breendonk volgemaakt. Aan de finish bij Duvel Moortgat mogen de wandelaars én de lopers het glas heffen op hun prachtige sportieve prestatie. Alle deelnemers gaan ook met een bierpakket van de Great Breweries naar huis.

Bijna 10% van de deelnemers heeft voor de 17K gekozen, maar met 30% blijft de 25K wel de populairste loopafstand, gevolgd door de marathon (12%). Van alle deelnemers wandelt 8% de marathon en 40% de 25K. De verhouding lopers-wandelaars bedraagt ongeveer fiftyfifty.

Bereikbaarheid

De organisatie van de Great Breweries Marathon moedigt alle deelnemers aan om zondagochtend met de fiets of het openbaar vervoer naar de start in Breendonk te komen. Er worden ruime fietsenstallingen voorzien ter hoogte van de ingang van Brouwerij Duvel Moortgat en de startzone. Wie met de trein komt, kan in Mechelen overstappen op een gratis pendelbus.

Wie toch met de auto komt, moet er rekening mee houden dat de parking van de afgelopen edities in de Veurtstraat in Breendonk niet bereikbaar is door wegenwerken en door de kermis in het centrum van Breendonk. Automobilisten dienen de aangebrachte signalisatie richting parkings te volgen en de aanwijzingen van de seingevers goed op te volgen. Zij zullen iedereen begeleiden naar de vrije parkeerplaatsen. Vanaf de parking bij Pfizer in Puurs brengt een gratis shuttlebus de deelnemers naar de start in Breendonk.

Lees hier alle mobiliteitsinfo >>

Deel dit bericht