go-with-golazo-neg

Great Breweries Marathon keert op 8 mei terug na twee jaar afwezigheid

Op zondag 8 mei zal de langverwachte vijfde editie van de Great Breweries Marathon plaatsvinden. Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn slaan opnieuw de handen in elkaar om lopers en wandelaars een fantastisch parcours en lekkere bieren te serveren. Inschrijven kan vanaf nu.

In een ideale wereld zou de vijfde editie van de Great Breweries Marathon al in 2020 plaatsgevonden hebben. Ook in 2021 was de coronapandemie spelbreker, maar dit jaar moet het wel lukken met die vijfde editie van de Great Breweries Marathon.

De ingrediënten van deze unieke belevingsmarathon zijn dezelfde als voor de noodgedwongen pauze. In het hart van Vlaanderen zwaaien drie roemrijke brouwerijen – Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn – hun poorten open voor lopers en wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 25 km of 42,195 km. Lopers en wandelaars die ‘all the way’ gaan en voor de marathonafstand opteren, krijgen een rustig en landelijk parcours voorgeschoteld dat de drie organiserende brouwerijen en de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant met elkaar verbindt. Alle parcoursdetails zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Vast staat dat start en aankomst zich bevinden bij Duvel Moortgat in Breendonk en dat er gedegusteerd zal kunnen worden aan de finish. De wandelaars mogen onderweg, wanneer ze de brouwerijen bezoeken, al eens nippen van een glaasje. In het deelnamepakket van alle inschrijvers voor de Great Breweries Marathon zit bovendien een bierpakket, samengesteld door de drie organiserende brouwerijen.

Perfect getapte Duvel on Tap aan de aankomst ter verfrissing

Ellen Van der Aa, Events & Experience Manager bij Duvel Moortgat: “We kijken ernaar uit om de draad op te pikken en opnieuw de Great Breweries Marathon op onze site te kunnen organiseren. We staan klaar aan de start om iedereen aan te moedigen en uiteraard zorgen we voor een perfect getapte Duvel on Tap aan de aankomst ter verfrissing. Ook onderweg geven we graag een figuurlijk extra duwtje in de rug op onze Duvel Mile in de Marselaerdreef. We zullen er samen met onze collega’s alles aan doen om er opnieuw een succesvolle editie van te maken en we zorgen ervoor dat onze brouwerijsite picobello is om iedereen te ontvangen.”

Rijke geschiedenis van Cornet ervaren in Kasteel Diepensteyn

Peter Buelens, PR & communication manager bij Brouwerij Palm & De Hoorn: “Wij zijn enorm blij dat we de Great Breweries Marathon weer mogen verwelkomen. Lichaamsbeweging en gebalanceerd genieten hoort bij een gezonde levensstijl en is goed voor onze moraal, dat is meermaals uit de lockdowns gebleken. Vanuit Cornet willen we mensen met elkaar verbinden en hen in contact brengen met ons prachtig bier! Ook voor deze editie hebben we het domein van Kasteel Diepensteyn opgenomen in het parcours, waardoor de lopers en wandelaars de rijke geschiedenis van Cornet ervaren. Na de doortocht door de brouwerij kan er uiteraard, op de binnenplaats van de brouwerij, een Cornet of een Cornet Alcoholfree geproefd worden. Onze medewerkers zijn heel enthousiast om de deelnemers aan dit belevingsevent weer met open armen te ontvangen.”

Opnieuw lachende deelnemers en supporters met een Kwak of Tripel Karmeliet

Mattijs Nuyts, Brand ambassador & Bosteels Experience center: “Eindelijk komt er terug leven in de brouwerij! De laatste jaren hebben we weinig festiviteiten gehad, wat atypisch is voor brouwerij Bosteels. Onze brouwerijbezoeken komen alvast weer voorzichtig terug op gang. De marathon blijft een prachtig initiatief en is, hopelijk, de voorbode voor opnieuw een vrijer bestaan. Uit de lockdowns is gebleken dat men onze bieren niet vergeten is, integendeel. Iedereen is thuis op ontdekking gegaan en hopelijk hebben deze liefhebbers ondertussen, net zoals onze brouwerij, niet stilgezeten. We denken dat velen nieuwsgierig zijn geworden om ook het verhaal en de brouwerij achter hun bieren te ontdekken. Wat is er meer uniek dan de mensen op een toffe manier door de brouwerijen te loodsen via de Great Breweries Marathon. We streven er uiteraard naar om alles veilig te doen verlopen en hopen op 8 mei opnieuw lachende deelnemers en supporters met een Kwak of een Tripel Karmeliet rond het parcours te zien staan!”

Deel dit bericht