go-with-golazo-neg

Meer dan 4500 lopers en wandelaars proeven zondag van vijfde editie Great Breweries Marathon

Golazo
Golazo

Brouwerij Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn zwaaien op zondag 8 mei hun poorten open voor de vijfde editie van de Great Breweries Marathon. De deelnemers – en dat zullen er meer dan 4500 zijn – kunnen kiezen uit een wandel- of looptocht van 25 of 42,195 km. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag 7 mei.

Komende zondag om 9u15 weerklinkt in Breendonk, bij Duvel-Moortgat, het startschot voor de marathonlopers van de Great Breweries Marathon. Tien minuten later mogen ook de wandelaars die voor de marathonafstand gekozen hebben aan hun tocht beginnen. Om respectievelijk 11u15 en 11u40 is het dan de beurt aan de lopers en wandelaars van de 25K.

Het parcours slingert via landelijke wegen over Antwerps, Vlaams-Brabants en Oost-Vlaams grondgebied. Na 10 km kunnen de wandelaars verpozen bij Brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel en er uiteraard ook een van de lekkere bieren proeven. De deelnemers aan de 25K nemen daarna de afslag richting Lippelo. Wie voor de marathonafstand gekozen heeft, maakt eerst nog een lus langs Buggenhout, waar Brouwerij Bosteels gevestigd is. Ook daar mogen de wandelaars zich verheugen op een bierdegustatie. Via Opdorp bereiken ook de marathondeelnemers Lippelo en van daaruit wordt de cirkel tot Breendonk volgemaakt. Aan de finish bij Duvel-Moortgat mogen de wandelaars én de lopers het glas heffen op hun prachtige sportieve prestatie. Alle deelnemers gaan ook met een bierpakket van de Great Breweries naar huis.

De eerste editie van de Great Breweries Marathon vond in 2016 plaats. In 2020 en 2021 kon het evenement omwille van de coronapandemie niet doorgaan. Zondag is de Great Breweries Marathon dus toe aan zijn vijfde editie. Momenteel hebben al meer dan 4500 sportievelingen zich ingeschreven. Online inschrijven kan nog tot zaterdag 7 mei 23u59. Zondag ter plaatse inschrijven is niet mogelijk. De populairste afstand is de 25K: 74% van de deelnemers kiezen voor deze afstand met een quasi gelijke split tussen lopers en wandelaars. De marathonwandeling levert 8% van het deelnemersaantal en de marathonlopers vertegenwoordigen 18% van het deelnemersveld. Opmerkelijk: het aantal marathonlopers is met 20% gestegen ten opzichte van de vorige editie.

Nog meer cijfers: 14% van de deelnemers steekt dit weekend een landsgrens over om deel te nemen aan het event. Onze Great Breweries en hun bieren vallen dus duidelijk ook bij onze buren in de smaak. Vooral onze buren uit Nederland en Frankrijk weten waar het betere bier te vinden is.

PRAKTISCHE INFO GREAT BREWERIES MARATHON

Programma zondag 8 mei 2022:

• 7u – 11u30: Afhalen borstnummer
• 9u15: start Great Breweries Marathon (run)
• 9u25: start Great Breweries Marathon (walk)
• 11u15: start Great Breweries 25K (run)
• 11u40: start Great Breweries 25K (walk)
• 19u: sluiting finish
• 19u30: einde event

Locatie:

• Start en aankomst voor alle afstanden liggen bij brouwerij Duvel Moortgat
• Adres: Breendonk-Dorp 58 – 2870 Puurs

Deel dit bericht